TAATELIKAKKU
3dl kaurahiutaleita
4 rkl kookosjauhoa
3tl leivinjauhetta
2tl kanelia (voi laittaa reilummin jos pitää kanelista)
4 kananmunaa
2 dl rasvaton maito
2 hyvin kypsynyttä banaania
12 kuivattua pehmeää taatelia
Hunajaa jos haluaa lisää makeutusta, oman maun mukaan.
KUORRUTUS
2dl vettä
12 kuivattua pehmeää taatelia
kanelia, kardemumma oman maun mukaan (itse laitoin 3 tl kanelia ja 1 tl kardemumma)
4-6rkl rasvatonta maitoa
Uuni 175 asteeseen
1. Laita kaurahiutaleet yleiskoneeseen ja anna surrata niin kauan että on jauho
maista.
2. Sekoita kaikki aineet yleiskoneessa sekaisin ja anna surrata mahdollisimman sileäksi massaksi. Jos haluat taatelin palasia, lisää taatelit viimeseksi yleiskoneeseen ja surrauta sen verran minkä kokoisia paloja haluat.
3. Voitele kakkuvuoka pienellä määrällä öljyä ja vuoraa ohut kerros manna tai korppujauhoja, jotta kakku lähtee sitten irti vuoasta.
4. 20-40 min kakku uuniin, uunista riippuen.
5. Sillä välin kun kakku on uunissa tee kuorrutus. Laita kattilaan vesi, taatelit ja mausteet. Keitä ensin hetki kuumalla lämmöllä ja pienennä lämpötila pieneksi. Keitä niin kauan että taatelit ovat pehmenneet.
6. Soseutin sauvasekoittimella kuorrutusta ja viimeisenä lisäsin maidon ja sekoittelin hetken. Sitten se saa olla. Vinkki ota keittiö pyyhe avuksi kun soseutat taateleita, ettei kuumaa kuorrutetta lentäisi itseä päin.
Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen ja lisää sitten kuorrute päälle ja koristele kanelilla ja vaikka mansikoilla.
Kakku juuri kumottuna, ilman kuorrutetta.
Kuorrutteella ja kanelit siivilänläpi ripoteltuna.
Mums <3