torstai 17. heinäkuuta 2014

Taatelikakku terveellisesti

TAATELIKAKKU

3dl kaurahiutaleita
4 rkl kookosjauhoa
3tl leivinjauhetta
2tl kanelia (voi laittaa reilummin jos pitää kanelista)
4 kananmunaa
2 dl rasvaton maito
2 hyvin kypsynyttä banaania
12 kuivattua pehmeää taatelia
Hunajaa jos haluaa lisää makeutusta, oman maun mukaan.

KUORRUTUS

2dl vettä
12 kuivattua pehmeää taatelia
kanelia, kardemumma oman maun mukaan (itse laitoin 3 tl kanelia ja 1 tl kardemumma)
4-6rkl rasvatonta maitoa

Uuni 175 asteeseen

1. Laita kaurahiutaleet yleiskoneeseen ja anna surrata niin kauan että on jauho
maista.
2. Sekoita kaikki aineet yleiskoneessa sekaisin ja anna surrata mahdollisimman sileäksi massaksi. Jos haluat taatelin palasia, lisää taatelit viimeseksi yleiskoneeseen ja surrauta sen verran minkä kokoisia paloja haluat.
3. Voitele kakkuvuoka pienellä määrällä öljyä ja vuoraa ohut kerros manna tai korppujauhoja, jotta kakku lähtee sitten irti vuoasta.
4. 20-40 min kakku uuniin, uunista riippuen.
5. Sillä välin kun kakku on uunissa tee kuorrutus. Laita kattilaan vesi, taatelit ja mausteet. Keitä ensin hetki kuumalla lämmöllä ja pienennä lämpötila pieneksi. Keitä niin kauan että taatelit ovat pehmenneet.
6. Soseutin sauvasekoittimella kuorrutusta ja viimeisenä lisäsin maidon ja sekoittelin hetken. Sitten se saa olla. Vinkki ota keittiö pyyhe avuksi kun soseutat taateleita, ettei kuumaa kuorrutetta lentäisi itseä päin.
Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen ja lisää sitten kuorrute päälle ja koristele kanelilla ja vaikka mansikoilla.

Kakku juuri kumottuna, ilman kuorrutetta.


Kuorrutteella ja kanelit siivilänläpi ripoteltuna.




Mums <3








sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Amerikkalainen suklaa-juustokakku

Suklaa-juustokakku


Pohja


1  pak  (175 g)Domino minttu -keksejä
50 g voita sulatettuna

Täyte


4 liivatelehteä
200  gtaloussuklaata
1  rasia  (200 g)maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4  dl sokeria
2  tlvaniljasokeria
1  rkl kahvia
3  dl kuohukermaa

Koristeluun

suklaarouhetta tai -lastujahasselpähkinöitä tai cashewpähkinöitä paahdettuna

Valmistusohje


Aloita juustokakun valmistaminen murskaamalla keksit. Sekoita ne sen jälkeen voin kanssa.
Levitä seos irtopohjavuokaan (Ø 18 cm) leivinpaperille.Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmiämään.
Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuuston joukkoon. Mausta sokereilla.
Purista liika vesi liivatelehdistä ja liuota ne kiehuvan kuumaan kahvitilkkaan.Lisää liivate täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Nostele lopuksi vaahdotettu kerma joukkoon.
Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka alumiinifoliolla.Anna suklaa-juustokakun hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja, mieluiten seuraavaan päivään.
Irrota kakku ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kakku suklaalastuilla tai -rouheella sekä karkeasti rouhituilla, uunissa tai pannulla paahdetuilla pähkinöillä.

Herkku!!! <333

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Porkkanakakku terveellisesti!!!




Porkkanakakku terveellisesti



Pohja:

4 dl Kaurahiutale
1 tl Leivinjauhe
2 tl Kaneli
½tl Suola
5 tbl Stevia
1prk Piltti/hedelmäsose (johon ei lisättyä sokeria) maku omanmaun mukaan.
5 Kuivattua taatelia
2 Kanamuna
2,5 dl Porkkanaraaste
3 rkl Maito

Kuorrute:

1 prk Raejuusto (rasvaton ja pieni purkki)
1 prk Maitorahka
Sitruunan kuorta raastettua oman maun mukaan (tai mehua)
4-8 tbl Stevia
½ tl Vanilijajauhe tai 1 tl Vanilijasokeri
3-5 rkl Maitoa

Ohje:

Laita ensimmäiseksi uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
1. Mittaa kaurahiutaleet ja jauhota ne esim. sauvasekoittimella tai monitoimikoneella.
2. Laita kaurajauho leivonta kulhoon ja lisää joukkoon stevia tabletit. Tabletit voi murskata esim. lusikan selkää käyttäen. Lisää loput kuivat aineet.
3. Sekoita piltti ja taatelit tasaiseksi soseeksi (sauvasekoittimella tai monitoimikoneella..), tässä vaiheessa ei haittaa jos taatelit jää pieniksi kikkareiksi. Lisää kananmunat ja jatka soseuttamista kunnes munat ovat saaneet kuohkeutta ja taatelinpalaset ovat pois. Lisää vielä lopuksi maito.
4. Sekoita neste kuivien aineiden joukkoon ja lisää porkkanaraaste. Sekoita taikina varovasti käännellen.
5. Kaada taikina kakkuvuokaan jossa on irroitettavat reunat. Muista laittaa leivinpaperi. Voit voidella kakkuvuuan reunat pienellä määrällä rypsiöljyä ja laittaa hieman mannaryynejä reunalle niin se ei ota ainakaan varmasti kiinni.
6. Paista 200 asteessa noin 15-30 min. Kakku on valmista kun pinta on jämäkkä mutta silti kakku on aika pehmeä.

Kuorrute: 1. Soseuta raejuusto sileäksi, murskaa stevia tabletit joukkoon ja loput aineet. Anna soseutua niin kauan että tahnassa ei ole kikkaran kikkaraa. 

Kun kakku on jäähtynyt lisää kuorrute ja anna olla jääkaapissa parisen tuntia tekeytymässä. Sitten herkuttelemaan!!





Pahoittelen kännykkälaatu kuvia -.-

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Sigma!!!

Heissan hei, vihdoinkin meikkisiveltimeni ovat saapuneet rajan toiselta puolen. Odotin niitä niin innolla ja kauan ettei mitään käsitystä ja olen niin tyytyväinen pakettiini aaaaaaaah ihanaaa.


Kun paketti oli olohuoneenpöydällä mun olo oli samanlainen kuin pikkulapsella kun saa joululahjaksi sen kaivatun nuken yms. fiilis oli sama.


Ennen kun edes pääsi pakettiin käsiksi oli kauheasti kaikkea paperiroskaa edessä.


Mukana oli tuollainen luomivärinäyte pakkaus systeemi, menin sitten ja törkkäsin sormella yhteen luomiväriin ja sehän sitten hajosi ja totesin että nämä ovat todellakin näytteitä :D


Myös tuon sarjan meikkisiveltimistä oli yksittäiset kuvat tuossa vihkosessa ja mihin käyttöön ne soveltuvat parhaiten.


Siinä se rakas kätkettyarkku sitten odotti avaamistaan, miesystäväni joutui valitettavasti todistamaan minun hullun kiiltoa silmissä mutta luulen kyllä että hän on joskus ennenkin sen nähnyt :D



My babyyyys <333


My only loveee <33


Ehkä se sit taas riitti mutta siis niinkuin varmasti ymmärsitte olen erittäääääin iloinen näistä meikkisiveltimistä, vaikka kyllä sain kuulla "siveltimii saa maalikaupastaki" -.-"!!!


Tämä on kans mun oikein taidonnäyte kun en tiennyt mihin noi laitan ni hain vanhan hillopurkin (pestyn siis) ja tyrkkäsin noi siveltimet siihen, toisaalta ne sopii oikein hyvin törröttämään siihen ja ne on minulla myös sellaisessa paikkaa että kaikki voivat niitä ihailla, mutta se jääköön teille muille arvoitukseksi. :P






perjantai 18. lokakuuta 2013

Kissasilmät ja nuttura

Ostin joku aika sitten valkin vai miksi sitä ikinä sanotaan. Sen ihme nuttura huijaus donitsi näkösen ponnarin. Oli hieman ongelmia saada se tukkaan laitettua koska mulla on hyvin kerrostettu tukka mutta sain sen kuitenkin ja tuli ihan kivan näkönen.

 
Lisäsin myös tollasen kivan hiuspannan joten tuli ihan kivannäkönen mutta kaipaan vielä vähän harjoittelua kun on vähän suhruinen.
 
 
 
Kissamainen rajaus sopi oikein hyvin nutturan kanssa. Oikein punainen huulipuna olisi ollut myös oikein nappi tämän lookin kanssa. Hyvin simppeli lookki ja aika "sivistynyt" kuitenkin. Näillä sitten kuljeskelin, yksi ystäväni sanoi minulle että oletpas sä muuttunut ja vähän ihmettelin hänen sanojansa. Hän tarkoitti sitten sitä kun oli nutturaja silmät erilaisesti meikattu, kun normaalisti on aika paljonkin silmämeikkiä. Ystäväni sanoi että näytän ihan bisnesnaiselta :D että tälläisia kommentteja :D
 
 
 
 

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Mokkapalamuffinit!

Aivan siis mun lemppari nämä mokkapalamuffinsit , tosi helppo tehä ja hyvin koukuttavan hyviä!




   Mokkapalamuffinit:


2 kananmunaa
2 dl sokeria
3.5 dl jauhoja
2 tl vanilijajauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
100 g voita
1 dl maitoa

KUORRUTUS:

2dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia
50 g voita                                                                                             

n.12 kpl muffineita


1. Sulata rasva kattilassa ja laita jäähtymään. 


 Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdon tietää olevan valmista kun siihen jää hetkeksi kahdeksikko pintaan.



2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi sokerimunavaahtoon.

3. Kaada vuorotellen maitoa ja sulaa rasvaa taikinaan ja sekoita varoen.

4. Kun taikina on tasaista laita muffini vuokiin ja paista uunissa n. 175 C n 20 min.

5. Anna muffineitten jäähtyä ennen kuorruttamista.

Kuorrutus:
1. Siivilöi tomusokeri ja kaakao kulhoon. 

2. Sekoita joukkoon kahvi ja pehmeä voi.

3. Sekoita tasaiseksi massaksi.

4. Kuorrutteen voi levittää ihan lusikalla tai pursotinpussin kautta.

5. Voit laittaa kuorrutteen päälle esim. hopeahelmi nonparelleja.

Tadaa!!



Tuo minimaalisen näköinen muffini siis on niinkun normaalikokoinen tuo jätti muffini on joku jätti paperinen muffini vuoka mutta koska siinä oli kiva kuviointi ja annan noi jätti muffinit piano opettajalleni joululahjaksi totesin niiden olevan ihan hyviä. Hän saa siis neljä tuollaista jättiä mutta toivottavasti myös ymmärtää että sitä ei tarvitse syödä kerralla että hän voi esim puolisonsa kanssa puolittaa romanttisesti yhden muffinin :D Mutta siis kuitenkin tuo pienempi on kutakuinkin normaalikokoinen joita ajattelin vähän puolitella ja viedä luokalleni pieniä herkku paloja!