AINEKSET:
3dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
125g voita
1 kananmunankeltuainen
KURPITSATÄYTE:
2 kananmunaa
n.425 g kurpitsasosetta
1tl kanelia
1/2tl jauhettua inkivääriä
1/2tl suolaa
1/4tl jauhettua neilikkaa
1prk kondensoitua maitoa
Paisto 200 astetta 15 min jonka jälkeen 175 astetta 40-50 min.
TOIMI NÄIN:
1. Nypi jauhot, sokeri ja viileä voi ryynimäiseksi massaksi. Lisää keltuainen ja sekoita taikinaksi.
2. Painele taikina piirakkavuokaan ja anna olla jääkaapissa n.30 minuuttia.
3. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää joukkoon kurpitsasose ja mausteet. Sekoita.
4. Sekoita vähitellen joukkoon kondensoitumaito ja kaada seos tämän jälkeen piirakkavuokaan.
5. Paista piirakka uunissa 15 min 200 asteessa ja tämän jälkeen pienennä lämpö 175 asteeseen. Anna piirakan olla uunissa 40-50 min.
Tarjoa kermavaahdon kera !!
Täytyy myöntää että kun otin näitä kuvia, ajattelin että täytyykö mun huijata että tämä on hyvää, jos se olisikin ollut ihan järkyttävää. Koska itse yhdistän kurpitsan siihen isoon mötikkään mistä on tehty niitä kamalia etikka juttuja yäkyäkyäk.
Oodi myskikurpitsalle. Ihmiset kuulukaa tekin tähän joukkoon jotka uskalsivat kokeilla ja rakastuivat ensi lusikallisella.
Pakko hakea toinen palanen....ja ehkä sen jälkeen vielä yksi....NAAAAAAM!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti