lauantai 17. lokakuuta 2015

Pumpkin pie / Kurpitsapiirakka

Tänään tuli kokeiltua jotain aivan uutta, joka aiheutti itsessäni paljon negatiivisia ajatuksia ja uskoisin että moni siellä ruudun takana on, että hyi jotain kurpitsapiirakkaa. TODISTAKAA ITSENNE VÄÄRÄKSI TÄMÄ ON JOTAIN AIVAN MAHTAVAA!! Tässä piirakkassa on siis käytetty myskikurpitsaa joka muistuttaa maultaan hieman bataattia ja myskikurpitsan maku on myös hieman pähkinäinen. Jos teet itse kurpitsasoseen niinkuin minäkin ohje on hyvin simppeli. Kuori ja paloita myskikurpitsa. Keitä suolatussa vedessä pehmeiksi, valuta vesi pois ja soseuta blenderillä yms. Anna jäähtyä kunnolla. ( itse laitoin soseen lasivuokaan ja vuoan alle laakean kylmäkallen ni kyllä jäähtys!)


AINEKSET:
3dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
125g voita
1 kananmunankeltuainen

KURPITSATÄYTE:
2 kananmunaa
n.425 g kurpitsasosetta 
1tl kanelia
1/2tl jauhettua inkivääriä
1/2tl suolaa
1/4tl jauhettua neilikkaa
1prk kondensoitua maitoa

Paisto 200 astetta 15 min jonka jälkeen 175 astetta 40-50 min.

TOIMI NÄIN:
1. Nypi jauhot, sokeri ja viileä voi ryynimäiseksi massaksi. Lisää keltuainen ja sekoita taikinaksi.
2. Painele taikina piirakkavuokaan ja anna olla jääkaapissa n.30 minuuttia.
3. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää joukkoon kurpitsasose ja mausteet. Sekoita.
4. Sekoita vähitellen joukkoon kondensoitumaito ja kaada seos tämän jälkeen piirakkavuokaan.
5. Paista piirakka uunissa 15 min 200 asteessa ja tämän jälkeen pienennä lämpö 175 asteeseen. Anna piirakan olla uunissa 40-50 min.
Tarjoa kermavaahdon kera !!


Täytyy myöntää että kun otin näitä kuvia, ajattelin että täytyykö mun huijata että tämä on hyvää, jos se olisikin ollut ihan järkyttävää. Koska itse yhdistän kurpitsan siihen isoon mötikkään mistä on tehty niitä kamalia etikka juttuja yäkyäkyäk.


Oodi myskikurpitsalle. Ihmiset kuulukaa tekin tähän joukkoon jotka uskalsivat kokeilla ja rakastuivat ensi lusikallisella.


Pakko hakea toinen palanen....ja ehkä sen jälkeen vielä yksi....NAAAAAAM!!!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti